Mikrobiološki stabilizatori mogu inhibirati rast kvasaca, bakterija i gljivica koje su prisutne u vinu, sprječavajući nepoželjne fermentacije i oksidaciju. To osigurava stabilnost vina i održava njegovu kvalitetu tijekom skladištenja i transporta.
Osim toga, korištenje mikrobioloških stabilizatora može pružiti konzistentnost u proizvodnji vina.
Precizno doziranje stabilizatora i kontrola mikroorganizama omogućuje vinarijama da postignu željene karakteristike vina, a istovremeno smanjuju rizik od nepredvidljivih promjena ili kvarenja.
MÉTABISULFITE DE POTASSIUM
Kalijev metabisulfit
Konzervans - Antioksidans
Sastojci: kalijev metabisulfit. Glavne primjene: mikrobiološka zaštita, antioksidans.
Doziranje: 1 g kalijevog metabisulfita razvija 0,5 g SO2.
Doziranje je podložno ograničenjima, potrebno je slijediti važeću regulativu.
Inodose 5
sredstvo za sumporenje
Kapsule na bazi kalijevog metabisulfita koje oslobađaju 5 g SO2 po kapsuli, namijenjene za pojednostavljivanje postupka sumporiranja.
Sastav: kalijev metabisulfit.
Glavne primjene: podešavanje količine SO2 u moštu.
Doziranje: jedna kapsula oslobađa 5 g SO2.
Penny
Plutajuće tablete za suzbijanje vinskog cvijeta
Zrak prisutan između površine tekućine i poklopca vinskih posuda potiče razvoj mikroflore gljivica koja čini vinjski cvijet, s neizbježnim pogoršanjem vina koje može dovesti do oksidacije i kiselosti.
Izosulfocijanat alicina ima izvrsna svojstva inhibiranja razvoja oksidativnih kvasaca.
Tablete Penny dostupne su u tri različita oblika:
-Penny Damigiane: za spremnike manjih dimenzija, ali s kapacitetom većim od 20 litara;
-Penny Fusti: za spremnike srednje veličine;
-Penny Vasche: za velike spremnike. Sastav: kruta parafina i izosulfocijanat alicina.
Glavne primjene: za suzbijanje pojave vinskog cvijeta i razvoja oksidativnih kvasaca.