Mikrobiološki stabilizatori

Mikrobiološki stabilizatori mogu inhibirati rast kvasaca, bakterija i gljivica koje su prisutne u vinu, sprječavajući nepoželjne fermentacije i oksidaciju. To osigurava stabilnost vina i održava njegovu kvalitetu tijekom skladištenja i transporta.

Osim toga, korištenje mikrobioloških stabilizatora može pružiti konzistentnost u proizvodnji vina.

Precizno doziranje stabilizatora i kontrola mikroorganizama omogućuje vinarijama da postignu željene karakteristike vina, a istovremeno smanjuju rizik od nepredvidljivih promjena ili kvarenja.

MÉTABISULFITE DE POTASSIUM

  • Kalijev metabisulfit

  • Konzervans - Antioksidans

  • Sastojci: kalijev metabisulfit. Glavne primjene: mikrobiološka zaštita, antioksidans.

  • Doziranje: 1 g kalijevog metabisulfita razvija 0,5 g SO2.

  • Doziranje je podložno ograničenjima, potrebno je slijediti važeću regulativu.


Inodose 5

  • sredstvo za sumporenje

  • Kapsule na bazi kalijevog metabisulfita koje oslobađaju 5 g SO2 po kapsuli, namijenjene za pojednostavljivanje postupka sumporiranja.

  • Sastav: kalijev metabisulfit.

  • Glavne primjene: podešavanje količine SO2 u moštu.

  • Doziranje: jedna kapsula oslobađa 5 g SO2.



Penny

  • Plutajuće tablete za suzbijanje vinskog cvijeta

  • Zrak prisutan između površine tekućine i poklopca vinskih posuda potiče razvoj mikroflore gljivica koja čini vinjski cvijet, s neizbježnim pogoršanjem vina koje može dovesti do oksidacije i kiselosti.

  • Izosulfocijanat alicina ima izvrsna svojstva inhibiranja razvoja oksidativnih kvasaca.

  • Tablete Penny dostupne su u tri različita oblika:

-Penny Damigiane: za spremnike manjih dimenzija, ali s kapacitetom većim od 20 litara;

-Penny Fusti: za spremnike srednje veličine;

-Penny Vasche: za velike spremnike. Sastav: kruta parafina i izosulfocijanat alicina.

  • Glavne primjene: za suzbijanje pojave vinskog cvijeta i razvoja oksidativnih kvasaca.