Manoproteini su bitni u enologiji zbog svojih svojstava vezivanja i stabilizacije vina, vežu se za tvari poput tanina, polifenola i boje, pomažući u smanjenju astringencije i omekšavanju okusa vina.
Također pridonose boljoj stabilnosti vina, smanjujući rizik od taloga i pomažući u sprečavanju mutnoće, mogu vezati i ukloniti neželjene čestice i tvari, kao što su bakterije, enzimi ili ostaci kvasca.Osim toga, imaju pozitivan utjecaj na senzorske karakteristike vina.
Oni mogu poboljšati punoću, mekoću i teksturu vina te doprinijeti povećanju složenosti i trajnosti arome.
ULTIMA Fresh
je proizvod sastavljen od odabranih mannoproteina koji poboljšavaju svježinu i okus vina.
smanjuje gorčinu i "zelenilo" vina, istovremeno doprinoseći svježini u ustima.
Kod manje bogatih vina, doprinosi slatkoći i zaobljenosti, sačuvajući osobnost i originalnost vina.
ULTIMA Soft
proizvod sastavljen od odabranih mannoproteina koji poboljšavaju zaobljenost i okus vina.
Njegova svojstva doprinose slanosti vina i koloidnoj akciji, što mu daje vrlo zanimljiv senzorski utjecaj.
pomakne ravnotežu kiselosti i suhoće prema zaobljenosti, slatkoći i aromatičnoj postojanosti, s time da karakter i miris vina ostaju sačuvani i poštovani.
ULTIMA Jump
proizvod koji se sastoji od 100% topivih mannoproteina kvasca, specifično odabranih za poboljšanje svježine bijelih i ružičastih vina te smanjenje suhoće i astringencije.
ima izvrsno djelovanje na smanjenje suhoće i astringencije, donoseći istovremeno svježinu, zaobljenost i trajnost okusa u ustima.
Na manje bogatim vinima doprinosi zaobljenosti, osobnost i originalnost vina se održavaju