Kvasci

Izbor enoloških kvasaca ima ključan utjecaj na kvalitet i karakteristike vina. Različite vrste kvasaca mogu proizvesti različite arome, okuse i teksturu vina, što doprinosi bogatstvu i slojevitosti pića.

IOC kvasci su poznati po visokoj kvaliteti i pouzdanosti, pažljivo su odabrani i testirani kako bi se osiguralo da ispunjavaju stroge standarde u industriji vina. Dobri kvasci imaju sposobnost pružanja stabilne fermentacije vina, bez nepoželjnih nusprodukata ili neželjenih mirisa.

To rezultira čistim, uravnoteženim i visokokvalitetnim vinima.

IOC GAïA

  • Aktivni suhi kvasac Metschnikowia fructicola bez fermentacijske snage, sposoban kontrolirati širenje neželjenih kvasaca.

  • GaïaTM smanjuje odstupanja i rizik preuranjenog početka alkoholne fermentacije.

  • Ovaj kvasac također olakšava inokulaciju odabranih kvasaca (Saccharomyces cerevisiae) koji se kasnije uvode kako bi se vodila fermentacija.

  • Od velikog interesa je primjena za zaštitu moštova tijekom razdoblja skladištenja ili prijevoza u slučaju vrlo dugih čekanja.

IOC BE-Fruits

  • aktivni suhi kvasac koji se koristi za otkrivanje voćnih estera u bijelim i ružičastim vinima, a ne posjeduje sposobnost formiranja SO2.

  • Također može smanjiti formiranje etanala, molekula koja se lako kombinira sa sumporom

  • Glavna primjena je za otkrivanje voćnih estera (crveno voće, ananas i agrumi) u bijelim i ružičastim vinima.

  • Sastoji se od Saccharomyces cerevisiae 


IOC BE Thiols

  • aktivni suhi kvasac idealan za otkrivanje voćnih tiola u bijelim i ružičastim vinima.

  • Ne proizvodi SO2 i smanjuje stvaranje etanala koji se lako može kombinirati s sumporom.

  • Glavna primjena je za otkrivanje voćnih tiola (citrusa i egzotičnog voća) u bijelim i ružičastim vinima. 


IOC BE Fresh

  • aktivni suhi kvasac idealan za otkrivanje aroma povezanih sa svježinom voćnih aroma u crvenim vinima

  • Ne proizvodi SO2 i smanjuje stvaranje etanala koji se lako može kombinirati s sumporom.

  • Glavne primjene: za proizvodnju crvenih vina. 



IOC Primerouge R9001

  • aktivni suhi kvasac

  • Ovaj soj kvasca posebno se preporučuje za crvene vina koja su mlada ili za proizvodnju vina premieur, što omogućava dobivanje okruglih i aromatičnih vina.

  • Pogodan je za proizvodnju ugodnih i zaobljenih vina, posebno Gamay, Merlot ili čak Syrah.


IOC Twice

  • Aktivni suhi kvasac

  • Izabrani soj kvasca za izradu svježih, kompleksnih i uravnoteženih vina.

  • Posebno pogodan za fermentaciju u bačvama, IOC TwICE je uspješno korišten na brojnim moštovima Chardonnaya, ali i drugih sorti grožđa (Viognier, Grenache, Semillon, Gros Manseng, itd.).

  • Glavne primjene: za proizvodnju svježih, kompleksnih i uravnoteženih bijelih vina. 



Glutarom Extra

  • Nutrijent s visokim udjelom glutathiona

  • Rezultat je najnovijih tehnika selekcije i proizvodnje neaktivnih kvasaca s izuzetno visokim udjelom GSH, dodan na početku fermentacije, što omogućuje dobivanje vina s višom koncentracijom GSH, pod uvjetom da se kvasac pravilno hrani organskim dušikom.

  • U slučaju niskih razina sumpora, pozitivan učinak visoke koncentracije GSH-a na arome je primjetan, čak i kod crvenih vina. 


Netarom Extra

  • Netarom Extra je dodatak koji se koristi tijekom procesa sazrijevanja vina, a koji se sastoji od neaktivnog kvasca bogatog bakrom, odabranog zbog svoje sposobnosti zadržavanja spojeva odgovornih za okus smanjene razine i djeluje na vina koja imaju izražene nedostatke redukcije. Polisaharidi oslobađaju volumen i zaokružuju okus u ustima.

  • Netarom Extra je kurativna terapija i treba se koristiti samo kada se nedostatak jasno vidi.