Izbor enoloških kvasaca ima ključan utjecaj na kvalitet i karakteristike vina. Različite vrste kvasaca mogu proizvesti različite arome, okuse i teksturu vina, što doprinosi bogatstvu i slojevitosti pića.
IOC kvasci su poznati po visokoj kvaliteti i pouzdanosti, pažljivo su odabrani i testirani kako bi se osiguralo da ispunjavaju stroge standarde u industriji vina. Dobri kvasci imaju sposobnost pružanja stabilne fermentacije vina, bez nepoželjnih nusprodukata ili neželjenih mirisa.
To rezultira čistim, uravnoteženim i visokokvalitetnim vinima.
IOC GAïA
Aktivni suhi kvasac Metschnikowia fructicola bez fermentacijske snage, sposoban kontrolirati širenje neželjenih kvasaca.
GaïaTM smanjuje odstupanja i rizik preuranjenog početka alkoholne fermentacije.
Ovaj kvasac također olakšava inokulaciju odabranih kvasaca (Saccharomyces cerevisiae) koji se kasnije uvode kako bi se vodila fermentacija.
Od velikog interesa je primjena za zaštitu moštova tijekom razdoblja skladištenja ili prijevoza u slučaju vrlo dugih čekanja.
IOC BE-Fruits
aktivni suhi kvasac koji se koristi za otkrivanje voćnih estera u bijelim i ružičastim vinima, a ne posjeduje sposobnost formiranja SO2.
Također može smanjiti formiranje etanala, molekula koja se lako kombinira sa sumporom
Glavna primjena je za otkrivanje voćnih estera (crveno voće, ananas i agrumi) u bijelim i ružičastim vinima.
Sastoji se od Saccharomyces cerevisiae
IOC BE Thiols
aktivni suhi kvasac idealan za otkrivanje voćnih tiola u bijelim i ružičastim vinima.
Ne proizvodi SO2 i smanjuje stvaranje etanala koji se lako može kombinirati s sumporom.
Glavna primjena je za otkrivanje voćnih tiola (citrusa i egzotičnog voća) u bijelim i ružičastim vinima.
IOC BE Fresh
aktivni suhi kvasac idealan za otkrivanje aroma povezanih sa svježinom voćnih aroma u crvenim vinima
Ne proizvodi SO2 i smanjuje stvaranje etanala koji se lako može kombinirati s sumporom.
Glavne primjene: za proizvodnju crvenih vina.
IOC Primerouge R9001
aktivni suhi kvasac
Ovaj soj kvasca posebno se preporučuje za crvene vina koja su mlada ili za proizvodnju vina premieur, što omogućava dobivanje okruglih i aromatičnih vina.
Pogodan je za proizvodnju ugodnih i zaobljenih vina, posebno Gamay, Merlot ili čak Syrah.
IOC Twice
Aktivni suhi kvasac
Izabrani soj kvasca za izradu svježih, kompleksnih i uravnoteženih vina.
Posebno pogodan za fermentaciju u bačvama, IOC TwICE je uspješno korišten na brojnim moštovima Chardonnaya, ali i drugih sorti grožđa (Viognier, Grenache, Semillon, Gros Manseng, itd.).
Glavne primjene: za proizvodnju svježih, kompleksnih i uravnoteženih bijelih vina.
Glutarom Extra
Nutrijent s visokim udjelom glutathiona
Rezultat je najnovijih tehnika selekcije i proizvodnje neaktivnih kvasaca s izuzetno visokim udjelom GSH, dodan na početku fermentacije, što omogućuje dobivanje vina s višom koncentracijom GSH, pod uvjetom da se kvasac pravilno hrani organskim dušikom.
U slučaju niskih razina sumpora, pozitivan učinak visoke koncentracije GSH-a na arome je primjetan, čak i kod crvenih vina.
Netarom Extra
Netarom Extra je dodatak koji se koristi tijekom procesa sazrijevanja vina, a koji se sastoji od neaktivnog kvasca bogatog bakrom, odabranog zbog svoje sposobnosti zadržavanja spojeva odgovornih za okus smanjene razine i djeluje na vina koja imaju izražene nedostatke redukcije. Polisaharidi oslobađaju volumen i zaokružuju okus u ustima.
Netarom Extra je kurativna terapija i treba se koristiti samo kada se nedostatak jasno vidi.