Enzimi

Enzimi mogu pomoći u poboljšanju procesa ekstrakcije i prerade grožđa.

Enzimi poput pektinaza i glukozidaze mogu pomoći u razgradnji pektina, enzimskom omekšavanju kože i olakšavanju ekstrakcije boje i aroma iz grožđa, također mogu pružiti poboljšanu fermentaciju.

Eno&Zymes Clear Speed 
  • Enzimski pripravak za statičko bistrenje i flotaciju.
  • Zahvaljujući visokom pektolitičkom djelovanju ubrzava taloženje pektina u moštu nakon prešanja, pogodujući zbijanju taloga.-
  • Zahvaljujući brzini djelovanja, -ClearSpeed pogodan je za bistrenje sa flotatorom.
  • Sastav: granulat s visokom koncentracijom pektinaze, pročišćen od aktivnosti cinamil-esteraze antocijanaze.
  • Glavne primjene: bistrenje mošta te bijelih i ružičastih vina.
Eno&Zymes Sweet Press 
  • Enzimski pripravak za maceraciju 
  • Skraćuje vrijeme maceracije kožice bobica
  • Zahvaljujući sekundarnim enzimskim aktivnostima koje donosi SweetPress, kožica bobica je osjetljivija, što podrazumijeva niži pritisak stiskanja u korist kvalitete proizvoda. 
  • Korištenje SweetPressa poboljšava filtrabilnost vina.
  • Sastav: granule s visokom koncentracijom pektinaze, pročišćene od aktivnosti cinamilesteraze antocijanaze. 
  • Glavne primjene: maceracija kožice bijelog grožđa

Eno&Zymes Arom Press 
  • Enzimski pripravak za maceraciju 
  • Skraćuje vrijeme maceracije kožice bobica
  • Zahvaljujući sekundarnim enzimskim aktivnostima koje donosi AromPress, kožica bobica je osjetljivija, što podrazumijeva niži pritisak stiskanja u korist kvalitete proizvoda. 
  • Poboljšava filtrabilnost vina.
  • Sastav: granule s visokom koncentracijom pektinaza, sa sekundarnim aktivnostima ß-glikozidaze, pročišćene od neželjenih aktivnosti. 
  • Glavne primjene: maceracija kožice aromatičnog bijelog grožđa.

Eno&Zymes True Color

  •  Enzimski pripravak za maceraciju-Otpuštanje antocijana u moštu
  • Osim kromatskog aspekta, vino tretirano ovim enzimom ima profil osjetilno intenzivnije (crveno voće), strukturirano i meko.-Poboljšava filtrabilnost vina.
  • Sastav: granule s visokom koncentracijom pektinaza i specifičnim sekundarnim aktivnostima -koji, pročišćen od aktivnosti antocijanaze cinamil-esteraze. 
  • Glavne primjene: maceracija crnog grožđa.


Eno&Zymes Evolution Plus 
  • Enzimski pripravak za odležavanje
  • Ubrzava prirodni proces odležavanja vina potičući otpuštanje manoproteina stabiliziranjem frakcija nestabilne boje. 
  • Omogućuje dobitak vina spremna za punjenje u kraćim rokovima, smanjujući količine pomoćnih sredstava potrebnih za bistrenje. 
  • Poboljšava filtrabilnost vina.
  • Sastav: granulat s visokom koncentracijom pektinaze, specifičnih sekundarnih aktivnosti i β-glukanaze β(1-3), β(1-6), pročišćen od aktivnosti cinamil-esteraze i antocijanaze.
  • Glavne primjene: pogodno za odležavanje svih vrsta mirnih i pjenušavih vina, npr njega botriziranog grožđa.

Eno&Zymes EnzyFlow

  • Enzimski pripravak za poboljšanje filtrabilnosti
  • Zahvaljujući prisutnosti specifičnih i sinergističkih aktivnosti, hidrolizira sve te molekule(pektini, koloidi, glukani itd.) koji mogu otežati ili usporiti proces filtracije, čuvajući kvalitetu mošta ili vina.
  •  Korištenje EnzyFlowa omogućuje dobivanje mošta i vina koja se mogu filtrirati pri nižem tlaku, smanjuju otpad, ograničavaju potrošnju pomoćnih sredstava za filtriranje, smanjuju potrošnju vode za pranje i iznad svega povećavaju prinose filtracije.
  • Sastav: granulat s visokom koncentracijom pektinaze, specifičnih sekundarnih aktivnosti i β-glukanaze β(1-3), β(1-6), pročišćen od aktivnosti cinamil-esteraze i antocijanaze
  • Glavne primjene: poboljšanje filtrabilnosti crvenih i bijelih moštova i mirna vina, i pjenušca.