Bakterije za malolaktiku

Bakterije za malolaktičnu fermentaciju su bitne u enologiji jer igraju ključnu ulogu u pretvaranju oštrih i grubiha mliječnih kiselina u mekše mliječne kiseline, čime se smanjuje kiselost i poboljšava ukupna uravnoteženost okusa vina.

Također mogu pružiti dodatnu stabilnost vinu, proizvode stabilizirajuće spojeve koji pomažu u sprečavanju mikrobioloških problema i održavaju dugotrajnost i kvalitetu vina tijekom vremena.

Osim toga, mogu dodati specifične arome i okuse vinu. One mogu proizvesti niz spojeva, uključujući maslene estere i diacetil, koji pridonose kompleksnosti i bogatstvu senzorskog profila vina.


Inoflore

  • je selekcionirani enološki bakterij koji omogućuje fermentaciju mliječne kiseline u bijelim, crvenim i roze vinima te se može direktno dodati u mošt bez prethodne reaktivacije.

  • ne proizvodi biogene amine te je posebno pogodan za ko-inokulaciju kvasaca/bakterija, gdje kinetika fermentacije spada među najučinkovitije.

  • korištenje Inoflore-a usmanjuje proizvodnju diacetila (okus po maslacu) te doprinosi otkrivanju i očuvanju voćnih aroma, posebno estera.

  • Inoflore je najprikladniji bakterijski soj za ko-inokulaciju i izražavanje voćnih aroma u vinima. 


Maxiflore Satine

  • Selekcionirani enološki bakterij preporučen za fermentaciju vina dobivenih od grožđa visoke zrelosti. 

  • Sposoban je očuvati aromatičnu čistoću vina smanjujući značajno dominaciju maslaca, jer ima sposobnost proizvoditi samo male količine diacetila.

  • Preporučuje se rana inokulacija (pri gustoći od otprilike 1,010) kako bi se iskoristila povoljna temperatura vina i zaštitili crvena vina od Brettanomycesa.

  • sadrži liofilizirani pripravak od selekcioniranih mliječnih bakterija i specifični aktivator koji se dodaje u sredstvo za reaktivaciju bakterija.